Behandeling en onderhoud

Afwerking
Alle producten worden voor oplevering met zorg geschuurd maar desondanks kan er nog wel eens een losse vezel of splinter ontstaan. Dit kunt je zelf eenvoudig weghalen met een stukje schuurpapier.
Aangezien wij schroeven niet het mooiste onderdeel van onze producten vinden, werken wij deze zoveel mogelijk uit het zicht weg. Mocht het nodig zijn om toch schroeven in het zicht te plaatsen dan zorgen wij ervoor dat deze niet opvallen.

Behandeling
Onze producten kunnen op verschillende manieren behandeld worden. De meeste binnen meubelen en accessoires behandelen we niet, zodat de natuurlijke kleur en structuur van het materiaal goed zichtbaar blijft. Natuurlijk is het altijd mogelijk om een RAL-kleur toe te passen of een mooie white/ grey wash.

Voor tafels raden wij echter aan om deze te behandelen met een 2-laags oliewas systeem. Deze behandeling zorgt ervoor dat het hout afgesloten is voor het indringen van vocht en etenswaren en dus makkelijk schoon te houden is en er geen kringen of vlekken ontstaan.
De eerste laag is een diep indringende laag welke ervoor zorgt dat de poriën gevuld zijn en zorgt er ook nog voor dat de originele kleur zo goed mogelijk intact blijft. De tweede laag is een matte afwerklaag welke goed schoon te maken en erg slijtvast is.

Voor buitenmeubels is voor een langere levensduur een behandeling met dezelfde oliewas aan te raden. Dit zorgt ervoor dat vocht tegengehouden wordt en het hout goed beschermt is.

Onderhoud
Al onze buitenmeubelen worden standaard uitgevoerd met inzetdoppen onder de poten. Hierdoor staat het meubel altijd een stukje vrij van de grond waardoor de onderkant beter kan luchten en drogen, wat ten goede komt van de levensduur.

Wat van belang is voor buitenmeubels is dat ze in de koude en vochtige maanden op een droge plaats opgeborgen worden. Mocht dit niet mogelijk zijn, zorg er dan voor dat de meubels rondom vrij staan. Dit zorgt ervoor dat de wind de meubels goed kan ventileren en dat het regenwater snel kan opdrogen.