Over ons

Wood and Nails – van hobby tot beroep

Vanuit een passie voor ontwerpen begon Wood & Nails in 2013 in een kleine werkplaats in Groningen. Van oude pallets en ander sloophout bouwden wij, Dietrik en Marie (een stel, jazeker!), de eerste ambachtelijke meubelstukken voor familie en vrienden. Dietrik werkte toen als ingenieur in de scheepsbouw en Marie als projectleider in het bedrijfsleven. Al snel kregen we echter meer aanvragen dan we hobbymatig aankonden en dus besloten we om ons professioneel maar met veel plezier volledig te richten op Wood & Nails.

IMG_6629              IMG_6439

Upcycling – unieke designmeubels van hergebruikt materiaal

Van oude pallets, steigerhout en andere duurzame grondstoffen maken wij designmeubelen en woonaccessoires, voor binnen en voor buiten. We noemen dit niet recycling maar upcycling. Doordat we hergebruiken, is elk product uniek. Hier en daar zitten er wat spijker- of schroefgaten in, eventueel nog wat scheurtjes en deuken en met kleurverschillen. Door dit gevarieerde uiterlijk hebben onze producten een stoere vintage-uitstraling. Ook onze woonaccessoires maken we met gerecyclede materialen. Dus geen bank, kast, bureau, dienblad, kapstok, schutting, plantenbak, tafel, lamp, kapstok of wijnrek van Wood & Nails is hetzelfde.

IMG_6325        IMG_6307

Op maat – ambachtelijke ontwerpen

Vaak wordt ons gevraagd of we alles zelf maken. Daar kunnen we volmondig ‘JA’ op zeggen! Alles wordt met de hand in onze eigen werkplaats gebouwd. Daardoor blijven we flexibel en kunnen we op aanvraag werken. Wij hechten veel belang aan de individuele wensen van onze klanten en werken graag samen; aan inbouwmeubels thuis, maar ook aan windschermen voor een strandtent of aan het volledig ontwerpen en inrichten van bedrijfsruimtes. Zelf ideeën en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!